1.Ce categorie imi trebuie pentru tractarea unei remorci?
In Republica Moldova , o remorca usoara a carei masa maxima autorizata nu depaseste 750 kg poate fi tractata cu categoria B.

2.Cu ce automobil pot trage o remorca? Remorcile usoare pot fi tractate cu orice automobil, cu conditia ca automobilul are montat pe el carlig si priza, iar masa remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului.

3.Cum se comporta in trafic un automobil care tracteaza o remorca?
O remorca incarcata reduce viteza de miscare a vehiculului care tracteaza si mareste spatiul de franare. Acest lucru trebuie luat in vedere in special cind se efectuiaza manevra de depasire si de franare. Fie ca ai in spate o remorca goala sau una incarcata mereu trebuie sa respecti distanta fata de automobilul din fata. Viteza maxima a unui automobil ce tracteaza o remorca usoara nu trebuie sa depaseasca 50 km/ora in localitate si 70 km/ora pe drumurile nationale.

4.Cum incarc corect o remorca?
Incarcatura trebuie sa fie plasata uniform in remorca, centrul de greutate trebuie sa fie situat deasupra axei in cazul remorcii cu o axa, sau intre axe in cazul remorcilor cu doua axe.

5.Trebuie sa schimb anvelopele in dependenta de sezon?
Remorcile noastre sunt dotate cu roti “Toate Anotimurile – All Seasons” , astfel nu ai de ce sa schimbi anvelopele remorcii in dependenta de sezon.

6.Creste consumul de combustibil considerabil?
Atunci cind tractezi o remorca auto consumul de combustibil se mareste intre 5-15 %. Consumul de combustibil este influentat de masa remorcii, daca este ea incarcata sau nu, si de situatia rutiera din trafic.

7.Trebuie sa inmatriculez remorca sau nu?
Remorca trebuie neaparat de inregistrat dupa procurare, la locul de reședință al proprietarului. La momentul cumpararii remorcii noi eliberam factura fiscala, contract si actele necesare pentru inregistrare.

Daca ai nevoie si tu de o remorca te asteptam la noi!

Suna-ne acuma!

+ 373 78 074 503                                                                                                                                   Găseşte-ne pe Facebookfacebook